Verslag: Winterdropping Curieus & KKROG – zaterdag 22 febr 2014

Op zaterdag 22 februari 2014 organiseerde Curieus Destelbergen vzw in samenwerking met de Koninklijke Kring Reserve Officieren Gent vzw een gezamenlijke winterdropping op het grondgebied Heusden, Melle en Wetteren. Een 52 geïnteresseerden (jong en oud) verzamelden om 19hr00 in de Sport basisschool te Heusden voor een avondlijke wandeling van om en bij de 14 km. De organisatoren telden een 50/50 verdeling tussen deelnemende families en reservisten.

Allen waren voorzien van de nodige attributen zoals kompas, zaklamp, schrijfgerief, fluohesje en een dosis enthousiasme.

De weergoden waren de organisatoren goed gezind. Droog, niet te warm, niet te koud, dus ideaal wandelweer.

Vanaf 19hr30 werden de groepjes (4 à 6 personen) één voor één op pad gestuurd (met 15 minuten tussenpauze) na eerst een grondige veiligheidsbriefing te hebben ontvangen.

Via wagens werden de deelnemers vervoerd naar de begraafplaats “Wetteren ten Ede” waar de eerste opdracht werd meegedeeld.

Via luchtfoto, topografische kaarten en visgraadtechnieken dienden de groepen hun weg te zoeken naar de startplaats. Onderweg waren controlepunten ingelast en was er ook soepbedeling voorzien om de innerlijke mens wat te versterken.

Iets na middernacht waren alle ploegen terug in de Sport basisschool Heusden waar boterhammen met gehakt en kaas op hen stonden te wachten. Er heerste een aangename sfeer met een gezellige babbel bij een frisse pint of een hete koffie / choco.

Alle deelnemers waren vol lof over de organisatie en het parcours en maakten reeds een afspraak voor de volgende editie ergens in februari 2015 met vermoedelijke vertrekplaats Destelbergen.

Meer informatie: Walter Haes, Curieus Destelbergen vzw. E-mail: walter.haes@skynet.be of curieus.destelbergen-heusden@curieus.be

Foto's : www.kkrogent.be

Fotoreeks hier