Belbos

Belbos

Wereldwijd wordt slechts 1 procent van alle gsm’s gerecycleerd. In Vlaanderen liggen meer dan 10 miljoen oude gsm’s ergens in een lade. Terwijl in die oude toestellen massa’s kostbare metalen zoals goud, zilver, coltan en koper zitten, die perfect hergebruikt kunnen worden.

Ook in jouw kast liggen ongetwijfeld enkele gsm’s te wachten op een correcte recyclage. Voor elke gsm die jij binnenbrengt bij curieus, planten wij een boom. Want schoon leven, daar gaan wij voor!

Uw oude gsm’s worden door Umicore op een schone manier verwerkt. Dit internationaal gerespecteerd Belgisch bedrijf haalt alle kostbare metalen uit jouw mobieltje en schenkt het afval een nieuw proper leven. Daar staan wij garant voor.

De opbrengst? Die investeren wij met curieus in een bos. Meer nog, we planten vijf bossen, één per provincie. Want het is de hoogste tijd iets terug te geven aan onze kostbare planeet.

Voor elk toestel krijgt curieus een gemiddelde vergoeding van 1 euro. Hoe meer ingezamelde gsm’s, hoe meer middelen voor het aanplanten van bomen. En dus hoe groter onze curieusbossen.

Waar wacht u nog op om uw oude vriend te ruilen voor een boom?

 

Curieus Destelbergen-Heusden nam ook deel aan de BelBos actie. Vandaag stonden onze medewerkers aan de AD Delhaize te Heusden met de Belbos urne.

Een mooie fotoreeks vind je hier.